Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Затвор?! Дадоха на прокуратурата Мила Роберт заради гаврата с българското знаме

0

Отмениха участие на Мила Роберт във Варна след гаврата с трикольора на София прайд тази година, пише Телеграф. Певицата бе част от програмата на събора „Аспарухово пее и танцува“ в едноименния варненски квартал.

„Като разбрах за скандалното й поведение, отказахме нейното участие. В момента сме в процес на търсене на изпълнител на нейното място“, каза кметът на района Ивайло Маринов.

„Аспарухово“ е район, в който живеят хора, които обичат и пазят българските традиции и този ежегоден събор, който съществува вече 57 г., е доказателство за това, че жителите на района тачат българщината“, добави още кметът.

В деня на провеждането на София прайд от сцената Мила Роберт съблече рокля с цветовете на българското знаме и демонстративно я захвърли на земята, като остана по облекло с цветовете на ЛГБТИ движението. Това събуди много остри реакции и хората осъдиха строго нейната изява. Мнозина укориха дъщерята на Ваня Щерева, че е поругала националното знаме. За опетняване на знамето на България законът предвижда затвор до 2 г., или глоба до 3 хиляди лева.

Сезирана и Софийската прокуратура за публичното поругаване. Мила Роберт направи опит да се извини, но постът й прозвуча по-скоро подигравателно, след като се изцепи, че ако е можела да върне времето назад, щяла да сгъне прилежно флага.   

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече