Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Конфликт на интереси: Отнемат купата на Неделя Щонова? 

0

Журналистът Григор Лилов изрази мнение, че победителят в Денсинг старс Неделя Щонова е в конфликт на интереси и е редно купата й да бъде отнета. 

„Крайно несправедливо и бих казал унизително и за зрителите, и за другите участници, а и за самата Щонова.

Казвам го с цялото ми уважение към подвига на Неделя Щонова – на възраст над 50 години да се бориш много достойно и неподозирано добре в такова тежко физически и изтощително състезание. Но шоуто е да определи и награди най-добре танцуващия и не е да отличи най-възрастния участник.

Факт: още в началото „Денсинг старс“ тръгна с тежък конфликт на интереси!

Този конфликт на интереси предопредели позорния финал. Обаче на зрителите това не им направи особено впечатление, което подсказва и защо краят беше такъв.

БиТиВи е продуцентът, но сред състезателите бяха допуснати двама работещи в телевизията – синоптичката Натали Трифонова и водещата на здравно предаване д-р Неделя Щонова. Беше ясно, че победителят ще бъде определен сред тях независимо от оценки на жури и зрителски вот.

И най-вече победителят се предполагаше покрай неговото предаване. Защото колкото е по-популярна водещата, толкова повече такова предаване трупа рекламодатели и съответно печалби за телевизията.

От друга страна съпругът й е архитект на най-големите пловдивски проекти, от които изпълнителите им – фирми на олигарсите смъкват маса пари, имал е значим допир до политиците, понеже е бил и главен архитект, и зам-кмет на Пловдив.

Достойното и високопрофесионално жури заслужава едно „благодаря“.

Предполагам, че са знаели и възразявали за предопределения победител.

Защото не е случайно, че неговите оценки бяха тотално елиминирани за последния тур от танци. Не е случайно, че журито направи и невъзможното, за да посочи най-добрите – понякога дори натрапчиво. Явно са били в течение на замисленото, протестирали са, но договорите им са ги обвързали.

Затова бяхме свидетели на този гнил компромис за края на финала: журито присъства, но членовете му – най-професионалистите в тази област не гласуват

И най-сетне крайно неприятно впечатление ми направи факта, че веднага след финала тролове изникнаха в социалните мрежи, за да защитават незащитимото.

Така „Денсинг старс“ се превърна в поредната илюстрация на нагласената България – нагласени шоута, нагласени победители, нагласени конкурси, нагласени бизнесмени, нагласен европеизъм, нагласени политици…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече