Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Жената на Васил Божков на премиера на филм за писателя Владимир Зарев

0

Елена Динева се появи без охрана и грим, но с чанта за 20 бона

Елена Динева, жената до Васил Божков, се появи на премиерата на документалния филм „Ваятелят на светове“, посветен на писателя Владимир Зарев. Само репортер на „Уикенд“ успя да разпознае дългогодишната половинка на хазартния бос, която упорито избягва да се появява по светски събития.
Милионерката Елена беше събрала посивелите си коси в небрежен кок, без капка грим, елегантно и скъпо облечена, тя тихомълком изгледа филма на режисьора Владимир Борисов, за когото „Ваятелят на светове“ е дебют в пълнометражното документално кино. Премиерата на лентата се състоя в кино „Одеон“ в София. Филмът е по идея на режисьора Галина Кралева, но точно когато получава финансиране за реализацията му, тя си отива от този свят. Това е документален портрет за Владимир Зарев, наричан в немскоезичния литературен и читателски свят „Българският Балзак“. Във „Ваятелят на светове“ писателят откровено и с чувство за хумор разказва за своето детство, за семейството си, за първите си опити да пише проза и лирика, за бохемската си младост, за призванието да бъдеш писател, разсъждава за вярата, за свободата, за властта и страха – централни теми в неговото богато творчество.
Благодарение на разказите и впечатленията на близки, приятели и колеги на Владимир Зарев авторите на филма „Ваятелят на светове“ разкриват богатия и пъстър духовен и житейски свят на твореца. Филмът е заснет във Видин, откъдето е родът на писателя, центъра на София, където е израснал и Созопол, където в зряла възраст е кръстен. Зарев разказва и как се е зародила идеята за написването на най-известната му романова трилогия „Битието“, „Изходът“, „Законът“, по която беше заснет и сериалът „Дървото на живота“.

Елена Динева изгледа с интерес филма, купи си книга на писателя, изпуши няколко пурети и се отправи към возилото, където я чакаше шофьорът й. Жената до Божков беше в компанията на приятелка, но без охрана. Тя не се набиваше на очи и не бе разпозната от почти никого. Единствено скъпите й маркови дрехи и чантата на „Шанел“ за 20 бона правеха впечатление на хората, разбиращи от марки. Тихо, възпитано и сдържано – така се държеше Динева на премиерата. На репортерът на „Уикенд” му направи впечатление, че милионершата няма абсолютно никакви корекции по лицето си и е напълно естествена, въпреки огромните си финансови възможност и възможността да се тунингова. Тя дори не си боядисва косата. Единствено залага на класни дрехи, бижута и аксесоари.
„Божков не е глупав, никога не би си взел за жена тунингована мадама“ – коментираха пред вестника ни запознати с вкуса на жени на хазартния бос.
Елена Динева е вече 25 години до Васил в бизнеса, като и в интимен план. Тя започва кариерата си като млада и напета красавица в началото на 90-те, когато стажува в пресцентъра на „Мултигруп”. След като пристава под крилото на Васил Божков, Елена шеметно се издига за месеци до маркетингов директор в „Нове холдинг”. Наричана от мнозина „съпруга в сянка” на бизнесмена, напористата дама постепенно става съдружник на богаташа в половин дузина компании. Стои в основата на разработването на българската букмейкърска компания „Еврофутбол”, част е и от инфраструктурните проекти на Божков, като чрез своята „Българска енергийна група” участва в приватизацията на водно и топлоелектрически централи. Чрез фирмата „Българска енергийна група” през ноември 2006 г. беше купена ВЕЦ Тича. Чрез своя фирма Динева притежава 95% от „Българска енергийна група”, а другите 5% са на сина на Янчо Таков – Янчо Таков-младши. Елена е и член на управителния съвет на създадената на Васил Божков фондация „Тракия” заедно с покойния вече Светлин Русев и Радосвет Радев.
През годините десетки знайни и незнайни старлетки се опитваха да трупат имидж, като сами си приписваха връзки с най-богатия българин. Спрягани за интимни с големия бос бяха певицата ЛиЛана и колежката й от „Стар академи” Аксиния. Всъщност обаче, през всички бурни години на прехода, та чак до днес, единствената жена със сериозна тежест в живота на Божков си остава Елена Динева. Жена със стил и класа, която помогна на милиардера да съгради истинска империя.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече