Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Тони Стораро живеел сред прасета в първата си квартира в София

0

Нелина мятала пари по Човека Глас при дебюта му в „Кошарите”

Нелина мятала пари по Тони Стораро в култовата през 90-те години столична кръчма „Кошарите”. Заведението, което бе собственост на бизнесмена Коко Динев, се славеше тогава като сцена на най-актуалните попфолк певци. Според градските легенди сред клиентите пък имало популярни имена не само от шоубизнеса, но и от ъндърграунда, пише Уикенд.

Гледам – метат се пари. Не бях виждал такова нещо в живота си”, сподели наскоро Тони Стораро в подкаста на рапъра Йонислав Йотов-Тото.
Човека Глас отишъл в „Кошарите” за първи път, когато все още не бил известен. Тогава Тони, който вече бил женен за съпругата си Валя и големият им син Фики бил роден, се борел да осигури прехрана и достоен живот за семейството си. Разбира се, искал да стане звезда, но ситуацията в онзи момент ограничавала стремежите му, принуждавайки го да гони по-малки цели. Така че на първо място шуменецът искал да смени квартирата. Когато дошъл в София, Тони заживял при свой братовчед в кв. „Илиянци”. Жилището било изключително малко и нямало топла вода, а под прозорците му хъркали прасетата на един от съседите.
Тони пеел в заведение в кв. „Слатина” срещу 10 лева хонорар на вечер, което било недостатъчно за по-хубава квартира. Затова една вечер, когато спечелил малко повече бакшиши, Стораро отишъл в популярната кръчма „Кошарите” с надеждата да завърже контакти с хора от шоубизнеса и покрай тях да получи своя шанс в професията. Облечен в евтин жълт костюм, купен в родния му Шумен, чийто панталони подгъвал и с не особено хубава прическа, Тони влязъл в „Кошарите” тъкмо в момента на метенето на пари от сцената. След първоначалното стъписване, Стораро забелязал гостуващите звезди Томи Чинчири, Еми Стамболова, Джони, който след време щял много да му помага в кариерата, Володя Стоянов и Иван Карачоров-Попа. Само с последния Тони се познавал от разградско заведение, в което преди пеел с оркестър. Попа веднага го забелязал. След разменените дежурни реплики в такива случаи, вече известният певец предложил на младия си колега да изпълни някой хит в почивката на колегите. Попа знаел гласовите му възможности и също, че Тони изпълнява прекрасно гръцки песни.
Стораро се съгласил, но щом взел микрофона, видял как всички звезди излезли да пушат, което разчел като липса на интерес към представянето му. Огледал се – собственикът на „Кошарите” Коко Динев бил на метри разстояние, също и естрадната певица Елвира Георгиева – празнувала рожден ден с мъжа си. Стораро запял, въпреки силното си притеснение. Още не стигнал до припева на гръцкия хит, който подхванал, видял, че известните му колеги заприиждат обратно, за да разберат чий е специфичният тембър. След края на песента, заведението се огласило от силни аплодисменти, а Нелина, която също била там, скочила и захвърляла пари с отработено движение като банкомат към младия си колега.
Тони, разбира се, се радвал на щедрите бакшиши, но тогава, въпреки финансовото му положение, по-ценно за него било, че присъстващите музикални звезди признали таланта му и поискали да се сприятелят. Всички взели телефонния му номер, за да поддържат връзка. Имало даже и предложения за дует. Първото дошло от забравената днес Черина. „Колежке, аз съм от провинцията”, представил й се Тони, когато тя го попитала откъде е.
След тази вечер, щом изкарал малко повече пари в заведението в кв. „Слатина”, Тони се втурвал към „Кошарите” и чакал да го поканят на сцената. Надявал се, че покрай тези изяви и като е сред известни изпълнители, ще се отвори възможност да запее като тях към някоя музикална компания. Оказал се прав. Покрай приятели, Тони скоро се сдобил с авторска песен и се запознал с Ненчо Касъмов от „Диапазон рекърдс”, чийто брат пък Виктор Касъмов, ръководел водещата музикална компания по това време „Ара аудио-видео”. Подписали договор и Тони стартирал професионалната си кариера.
Любопитна подробност е, че Човека Глас, както скоро станал известен, имал предложение и от фирмата на Слави Трифонов. До него се стигнало, след като Георги Милчев-Годжи от „Ку-ку бенд” отишъл в заведението, в което Тони пеел, за да го чуе. По-късно обаче в преговорите Стораро разбрал, че ще получава твърде малък процент от хонорара му и предпочел да пробва късмета си в „Ара”.
Това беше време, в което се правеха пари. И пееш, обаче със страх. Защото не знаеш откъде какво ще дойде. Един вика: „На мен ще ми пееш!”. Другия вика: „Не, на мен ще ми пееш”. На кой да пея? И двамата са страшни хора”, връща се назад Тони Стораро, който е щастлив, че това време безвъзвратно си е отишло.


Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече