Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Даниел Пеев-Дънди спи само с красавици

0

Екранният Жоро от „Съни бийч” ги омайва с увереност и чувство за хумор

Даниел Пеев-Дънди е скрита лимонка. Вечно ухиленият актьор, когото зрителите на Би Ти Ви познават от сериала „Съни бийч”, а вече и като един от състезателите в танцовото състезание „Денсинг Старс”, не дава вид на неустоим прелъстител, но тъкмо такава слава му се носи. Екранният Жоро от комедийната поредица люби само красавици, които успява да омае с увереност и чувство за хумор, пише Уикенд.

Дънди, както всички му казват, няма типичната визия на секссимвол, но самочувствието му не страда от това. В гилдията се коментира, че актьорът винаги е печелил симпатиите на дамите, които ухажва, с умението си да ги предразполага към разговори. Освен това бил и доста забавен. Разсмивал ги с оригинални шеги. Дънди обаче не ползвал заучени фрази или стандартни въпроси, когато хареса някоя красавица, с която иска да се запознае и евентуално да задълбочат комуникацията си. Актьорът имал индивидуален подход. Дебеланкото успявал да го приложи, благодарение на умението си да „разчита” дамите. Дънди бил доста креативен, когато свалял гаджета. Веселяк е, позитивен е, което се харесвало, освен че е и отличен кулинар. Дънди има и други таланти. Не само танцува, както се вижда в „Денсинг Старс”, но и пее добре. През 2019 г. актьорът даже впечатли зрители и жури с гласовите си възможности в музикалното състезание „Гласът на България”.
Много от качествата, които проявява в професията и в живота, Даниел Пеев научил от Стефан Данаилов, чийто клас е завършил в НАТФИЗ. От Мастъра екранният Жоро от „Съни бийч” научил да има самочувствие на сцената и да уважава всички – от колегите си до чистачките, и да не се звездее. „Беше ни като баща”, казвал е Дънди за Стефан Данаилов, който често го наричал с различни имена. Дали, защото не можел да запомни как му казват колегите, или пък на майтап, Мастъра често бъркал и наричал ученика си с производни или близки имена до Дънди, а когато се ядосал използвал рожденото име Даниел.
Младият актьор, който е от Варна, се занимава с актьорско майсторство от детската градина, а професионално от 11 години. Той е от щастливците, на които никога не се е налагало да изневерява на професията или да я съчетава с друга, за да закърпва бюджета, например. Дънди се старае така да подбира проектите, в които участва, че появите му да са запомнящи се, да предизвикват емоции у хората и да ги мотивират. Дори чрез хумора смята, че може да се отправят сериозни и дълбоки послания. Такъв е и стремежът му в професията.
Той е играл на различни сцени, след като завършва НАТФИЗ през 2012г., докато в един момент не се отдръпнал от театъра, за да се снима предимно в малки роли в чуждестранни продукции и в реклами. Дънди, който е познат и като репортер в БНТ, както и с изявите си в предаването „Папараци” по Би Ти Ви, се върна към театъра преди около 4 години и пак репетира с желание и хъс. Ролите му в постановки допринасят за заетостта му, но Дънди не иска да работи на щат в някой театър. Чувства се добре на свободна практика.
Това обаче не означава, че се води най-вече от финансовия фактор, когато обмисля в кои постановките, в които да участва. Важни са, но Дънди е признавал, че често е правил компромис с тях, защото е харесвал проекта, за който се е появила възможност да участва. Актьорът се радва, че може да избира ролите си, да се възползва от шансовете, които му се предлагат, но независимостта му го и задължава да не се отпуска, винаги да е в кондиция, за да е конкурентно способен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече