Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Николай Ишков откраднал над 5 милиона от „Арена Армеец“, на която бе шеф

0

Николай Ишков бе голям чаровник и бохем, но му се носеше славата и на симпатичен измамник. Десетки са излъганите от него хора.

Преди дни голям столичен колекционер се оплака пред „Уикенд”, че Ишков му е задигнал ценна скулптура на Иван Лазаров. „Дадох му я преди 5 години, за да си направи отливка. А днес да я върне, а утре, покри се. Така и не я видях повече”, разказа завлечения. Оказало се, че по същата схема са взети и 2 скулптури на Веди Рашидов.

Столична галеристка пък разкрива, че Ишков е взел от нея картина на Генко Генков с цена 5000 евро преди няколко години . Платил 2000 евро, а останалите казал, че ще „оправи до дни”. Разбира се, така и не се издължил. Преди време я срещнал случайно на улицата и най-нагло й казал: „Абе, тази картина се оказа фалшива. Даже и 2000 евро са много за нея, ама хайде”. Галеристката, която отлично знаела, че работата е оригинал, предложила да му върне сумата, но да си получи обратно творбата, но Ишков махнал с ръка: „Абе, тя вече не е у мен”.

Това обаче са дребни кахъри на фона на голямото крадене в зала „Арена Армеец”, на която Николай Ишков бе директор между 2014 и 2017 г. Говори се, че са задигнати поне 5 милиона лева. Отделно се извършвали шашми с билетите. На финала той бе освободен от поста, а зулумите му бяха покрити по нареждане на тогавашния премиер Бойко Борисов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече