Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Лили Иванова на съд със съседите

0

Комшиите на примата роптаят срещу незаконно построената й тераса

Ожесточена междусъседска война от години води примата на родната естрада Лили Иванова. Вечната Амбър се съди с част от комшиите си от легендарната кооперация на столичната ул. “Оборище“, където се намира просторният й мезонет. Делата се точат около десетилетие, а ябълката на раздора била терасата на певицата, пише Ретро.

Част от съседите на Лили роптаелй, че тя окупирала покривното пространство на кооперацията и там си достроила и остъклила огромна тераса, която гонела по размер квадратурата на мезонета й. Единствено звездата имала достъп до нея, тъй като се намирала буквално над жилището й, което е на последния етаж на сградата. Всички останали било невъзможно да се доберат до нея, защото Лили си избила вход от своя си апартамент. Спорната тераса е остъклена от горе до долу и е декорирана с пищна тропическа растителност. Отвън погледната е като стъклен дом, а отвътре приличала на джунгла. Носят се легенди, че там естрадната прима имала джакузи и разни други спа екстри и ползвала мястото, за да релаксира в домашни условия.

За нея от години е немислмо да отиде на хотел и да се появи по бански пред почиващите, затова си направила кътче за релакс у дома. Тъй като не поискала позволение от комшиите си, част от тях не били доволни от окупирането на общото покривно пространство. Засега обаче делата нямали изход и пpoдължавали да висят без финално решение. В огромния апартамент насред ултраскъпата столична ул. „Оборище“ естрадната икона се нанася в началото на 70-те като булка на Янчо Таков – син на втория човек в държавата по Татово време Пеко Таков. След няколкогодишен брак двамата се развеждат и певицата е на път да си събере багажа и да напусне луксозното жилище, но свекърът й проявява щедрост и й казва, че ако плати символична цена за жилището, може да остане. Така звездата живее в апартамента вече 50 години. Неведнъж е споделяла пред приятели, че може от всичко да се лиши на света, но от този мезонет – никога. Стойността му гони 4 милиона лева към днешна дата.

Жилището е обзаведено в бароков стил с изцяло поръчкови мебели. Само златният трон на примата, на който тя си пиела кафето, струвал 12 хиляди евро. През годините звездата е влагала милионите си, изкарани от концерти в множество имоти с инвестиционна цел. Част от тях разпродаде в последно време, след скока на цените на пазара, за да удвои печалбите си. Цялото си имущество обаче миналата година тя завеща на фондацията, която основа на свое име. Нейната сестра Магда, двете й племеннички Мария и Радмила и децата им няма да получат и стотинки от него. Дори дрехите си, предметите в дома си, включително правата над творчеството си, Лили остави на фондацията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече