Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Мира Добрева пак хукна по чукарите

0

Песнопоят и дивната красота на природата са най-доброто лекарство, смята тв водещата, която отдава спасението си на Бог

Мира Добрева едва дочака да се закрепи, след като в началото на септември бе на косъм от смъртта, и пак хукна по чукарите. Може би изглежда прибързано отстрани, но тв водещата, която е сред най-ембламтичните лица на БНТ, смята, че тъкмо планината подпомага по-бързото й възстановяване. Песнопоят и дивната красота, които тя изтъкна, явно наистина й се отразяват благотворно, защото вече постепенно увеличава и честотата, и продължителността на разходките си.

„Все по-уверено се приближавам до върховете на планините, макар понякога да стигам само до подножията им”, включи се Мира миналата събота в социалната мрежа от село Кладница. Пробвала нова екопътека към хижа Селимица, сподели още журналистката, която празнува 51-вия си рожден ден на 12 август. Явно вече се чувства значително по-добре, защото откакто бе изписана от „Пирогов”, където постъпи по спешност преди повече от месец, не се е спряла. Все е сред природата. „Харесвам живота в неговата пъстрота, но и обикновеност. Без поза. Без претенция. Без фалш. Пред всеки мол, бих избрала планината. Тук намирам всичко, за което жадува душата ми”, категорична е Мира Добрева, която водеше предаването „Отблизо” на БНТ.

Сладкодумната журналистка, която неотавна се раздели с тв ефира, получи остър перитонит и бе приета спешно за операция на корема в „Пирогов” в началото на септември. До кризата се стигнало, след като със семейството й се прибразли от поход до Рилските езера. Дъхът на Мира бил на косъм от това да спре, сподели после дъщеря й Лора, която именно съобщи за случая в социалната мрежа. Операцията на тв водещата била успешна. След това обаче се появили усложнения, заради които се наложило Мира да бъде поставена в медикаментозна кома. От решаващо значение била бързата реакция на екипа на спешна помощ, на лекарите, които поели водещата в „Пирогов”, както и това, че Мира Добрева се влошила, когато вече си е била вкъщи, а не на езерния връх. Когато става дума за здравето ни, сподели после тя, все ще се втурнеш да проучваш кой е най-добрият лекар, при когото да отидеш.

„В моя случай нямаше време за нищо. Разчитах само на връзката си с Бог. И имах само упованието си в него. Молех се да разпери крилото си над докторите, за да си свършат по най-добрия начин работата”, сподели Мира в един от първите си дни отново вкъщи.

Само месец след премеждието си, както го нарича, тв водещата, която е силно вярваща, вече бе сред природата. Тя отиде до манастира „Свети Димитър” в село Лозен. Тя сподели в социалната мрежа клипче, с което поздрави приятелите и последователите си от това „много зареждащо място”, както го определи, и им препоръча да го посетят. Водещата бе без никакъв грим и говореше тихо, като че бе поизгубила гласа си, но пък пак се усмихваше благо. Ще трябва да почакам малко, каза тя, преди отново да мога да катеря, да се върна на работа и в живота въобще.

Само няколко дни по-късно Мира вече изглеждаше съвсем възстановена. С дъщеря й Лора, която е от първия й брак, отидоха на Фестивала на фолклорната носия в село Жеравна. За Мира последваха още разходки сред природата, при това на по-далечни разстояния. Като например до хижа Селимица, към която се отправи миналия уикенд.

Водещата възстанови и срещите си по работа и с приятели. Сред първите, с които се видя, бе баба Дора, която скоро ще навърши 104 години. Както е известно, водещата има доста познанства със столетници у нас, като за някои е разказвала в предаването „Отблизо”, а после събра в книгата „Столетниците – благословия или орисия”.

„Постоянно общува със сърцето си и все го моли да спре. Когато разбрала, че съм в болница обаче, го помолила да поработи още малко – да ме дочака да ме види отново. Моята изумителна, невероятна баба Дора!”, сподели Мира Добрева. Кураж да се възстанови по-бързо и дала и госпожа Евдокия, която наскоро празнувала 104-тия си рожден ден.

Двете дами окрилили с думите си журналистката, която открай време изглежда е решила да подхранва само хубави и позитивни мисли. „Не давам значимост на лошото. Не се обръщам назад. Освен, ако не искам да си спомня някой мил жест, хубава дума, топла прегръдка или трогателен спомен. Нека всички неприятности останат в небитието!”, казва Мира Добрева, която вече подготвя втората си книга „Светулки зад решетките”. Засега тя запазва подробностите за нея в тайна. Казвала е само, че ще е доста по-различна от „Столетниците”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече