Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Гневна! И Катя Близнакова се готви да емигрира

0

Катя Близнакова обмисля да напусне страната и да се засели „накъдето й видят очите”. Изпълнителката на „Лиляно моме” е убедена, че адът се намира на територията на нашата мила татковина, където хората се гледали един друг накриво, а злобата и завистта царували. И тя като Зуека планира да се установи в чужбина, като най-вероятно ще се засели в Гърция, където има роднини.

Единственото нещо, което към момента я спира да емигрира, била грижата за възрастните й родители. „Много ги обичам и държа на тях. Иначе моментално бих тръгнала по белия свят. Без значение дали ще съм в любимата ми Гърция или другаде, по-добре да бъда никому неизвестна сред чужденци, отколкото известна в България, където няма никаква приемственост между поколенията, никакво уважение към постигналите нещо. Младото поколение не знае елементарни неща, няма обща култура, не се интересува от миналото, не чете книги. Вторачено е само в глупавите си телефони. Как ще живеем занапред сред такива хора, идея си нямам! Та те не са научени да уважават възрастните”, нарежда отчаяната Катя Близнакова.

Преди месец се връщам с колата от Гърция – километрична опашка, минава се бавно през пунктовете. Зад мен младо семейство с дете. Говорят си нещо, но търпеливо чакат реда си. Но като минахме границата и влязохме на българска територия, таткото взе боклук, събиран в една торбичка, и без да му мигне окото, го метна в тревата. Не се въздържах и го попитах защото не е метнал в Гърция боклука, макар да знам, че там има солени глоби и поради тази причина се е въздържал. Обърна се към мен и право в очите ми изсъска: „Мълчи, ма к*рво дърта”. Това е положението… Душата ми е наранена. Какво се случва с хората в страната?! Защо станаха толкова зли или пък са си били зли отдавна, но са се прикривали?”, размишлява гласовитата блондинка, която не цепи басма никому и винаги казва истината в очите, макар и това да не се харесва на някои хора. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече