Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Хлопнаха кепенците! Деян Донков заточи Радина на село

0

Актьорът бяга от столицата, стяга селската си къща до Белоградчик

Деян Донков чукна 49 години в края на август. Актьорът посрещна празника с най-близките си – жена си Радина Кърджилова и по-малките синове Христо и Йоан. Първородният му наследник Деян-младши не успя да присъства, защото е на море с гаджето си. „Вече е голям и е самостоятелен!”, гордее се баща му, пише Уикенд.

Българският Дон Жуан казва, че на държи на скъпите подаръци, защото за него е важен жестът. В работата му също парите не са основната движеща мотивация. „Не приемам всичко, което ми се предлага! Приемам това, което чувствам, че ме провокира и предизвиква, което ми е интересно. Търся качеството в образа – нещо, което ще остане в мен. Ако играя по села и паланки някакви неща, които не ме вълнуват, а го правя само за да изкарвам пари, значи си губя времето. А е по-добре това време да го прекарвам с децата си и да съм с по-малко пари”, обяснява звездата.

Деян упреква колегите си, които се занимават с халтура. Твърди, че не иска и никога няма да си позволи подобно нещо. Освен това смята, че у нас има малко артисти, които са на световно ниво. „Има някакви хора, които са по телевизията и правят евтини смешки, и си мислят, че са актьори. Аз на никого не се сърдя, но е малко обидно тези хора да се наричат актьори на фона на това, което виждаме в световен мащаб. В България има малко актьори, които са качествени, повечето си търсят някаква прехрана и халтури”, отсича Донков.

Напоследък Деян изглежда огорчен от реалността в България. През последните години дори обмислял да емигрира, след като се натъкнал на няколко луди шофьори на магистралара. Актьорът бил толкова бесен, че започнала да планира стягането на куфарите. Жена му Радина обаче го разубедила.

На артиста явно му е писнало от суетата в столицата, защото все по-често се прибира в родния си град Видин, започнал е да ремонтира и селската си къща до Белоградчик, която възнамерява да използва като лятна вила. „Съвсем друго е усещането, когато съм на места като Белоградчишките скали или край Дунава. В София всичко е прекалено. Капацитетът на града не е толкова голям за това, което се случва в него, а то е от всичко лошо по много”, откровен е Деян.

Преди да се отдадат на селския живот, Кърджилова и мъжът ѝ отскочиха и до Родното Черноморие. Те обичат да почиват на диви места, далеч от тълпите, за да се сливат с природата. Това помага и на заниманията им с йога. От известно време Радина е запалена по медитацията, увлякла е и половинката си. Тя е споделяла, че по този начин се бори със стреса, освен това се грижи за физическото си здраве и за психиката си.

Донков не спира да хвали любимата си и казва за нея, че е невероятен професионалист.  „На сцената тя ми е колега, там сме актьори, а не мъж и жена, каквито сме вкъщи . В театъра Радина е страхотен партньор. Тя е като факла  – изгаря на сцената! Целта е да съумееш да разпалиш огънчето, което гори в теб, защото, ако то не гори в теб, няма как да го разпалиш и в другите хора”, разсъждава звездата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече