Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Ето каква голяма драма от живота си крие Димо Алексиев

0

Бащата на актьора издъхнал след тежко боледуване, ограбен от собствената си сестра

Актьорът Димо Алексиев, който гледаме в настоящия сезон на „Капките”, винаги е позитивен и усмихнат, когато е на сцената или на екрана, но се е сблъскал с много трудности в личния си живот. Най-голямата драма на артиста е свързана с баща му, който издъхнал след тежко боледуване. Още по-шокиращото е, че го довършила собствената му сестра с цел да си присвои имуществото му.

Димо стана широко известен с участието си в сериала „Откраднат живот”, където влезе в ролята на д-р Калин Генадиев, но първия му сериозен сблъсък с лекарската професия се случил покрай болестта на татко му, пише Уикенд.
Възрастният човек починал от рак преди години. Обикалянето по болници съвсем го съсипало. Тази, която изпила последните му сили обаче, била родната му сестра. „Леля държеше баща ми под ключ и не допускаше никой до него. Накрая с фалшифицирани документи си присвои апартамента му. Заведох дело срещу нея, размотаваха ме с години, но така и не постигнах справедливост”, разказвал е Алексиев за най-голямата болка в живота си.
След трагедията най-близките му хора останали майка му и сестра му Калина, която днес живее в чужбина, но пък винаги го подкрепя, макар и от разстояние. „Добре, че е кака ми, защото без нея нямаше да издържа!”, категоричен е актьорът.
Майка на Димо застанала до него и когато решил да става актьор. Навремето той се занимавал професионално със спорт – заради високия си ръст бил обещаващ волейболист, но по независими от него обстоятелства се наложило да прекъсне. „Tравма сложи край на моята спортна кариера. Трябваше бързо да се преориентирам. Един ден просто казах на майка ми: „Ще взема да стана актьор!” Тя ме отряза: „Ама, разбира се, те там само теб те чакат!” Но жената по едно време разбра, че май наистина се каня да кандидатствам. И един месец преди изпитите потърсихме Диляна Мичева, която започна да ме подготвя. Тя е вокален педагог, който преподава предимно на „куклите”.
Диляна Мичева ме свърза с Диана Борисова, с която започнах да готвя монолозите си и впоследствие тя стана мой преподавател по сценична реч, когато ме приеха в Академията в класа на Весо Ранков”, връща лентата на спомените звездата.
Мнозина познават Димо и като водещ на „Игри на волята” в тандем с колежката му Ралица Паскалева, с която си партнират и в „Капките”.
„Това беше едно от първите ми работни предложения след пандемията. И ми се стори интересно. „Игри на волята” е мащабна продукция, с много голям екип, много камери. Любопитно ми беше да слушам едновременно какво ми говорят сценаристите в слушалката в ухото и в същото време да реагирам на това, което се случва. От актьорска гледна точка това те поддържа в добра форма. От друга страна, когато бях малък, с родителите ми ходехме в Мичурин на почивка през лятото. Това са ми едни от най-ранните спомени. Баща ми ни водеше на плаж на Варвара и се гмуркаше с очила да вади миди. Там видях първата водна змия в живота си. Бил съм много малък, 4–5-годишен”, разказвал е Алексиев.
Екранният д-р Генадиев стана баща за втори път през 2018 г. Малкото му момиче се казва Кайра. Той има и 11-годишна дъщеря на име Лора от бившата си жена – певицата и актриса Ана Топалова. „Лорка учи в Музикалното училище, ходи на балет, на гимнастика, свири на пиано. Кайра също е много артистична, обича да е навън, много е енергична. Не иска да й чета книжки, повече обича да гледа картинките”, споделял е актьорът за децата си.
Димо се залюбил с бившата си жена, когато и двамата следвали в НАТФИЗ. Веднага се харесали и връзката им вървяла гладко до момента, в който той срещнал настоящата си любов и майка на малката му дъщеря – Анжела Медзикян. Хубавицата е с арменски произход, преподава латиноамерикански танци и испански език, занимава се още и с фотография. С актьора се запознали покрай общ ангажимент и той бързо попаднал в плен на чара й.
Говори се, че Димо и Анжела даже са се сгодили, но нямали намерение в действителност да вдигат сватба. Той бил противник на брака, ала все пак подарил пръстен на къдрокосата красавица като символ на любовта им.
Името Кайра, което носи дъщеря им, избрали случайно. „Разхождахме се по една улица в Лугано, която се казваше така. И питах Анжела какво мислиш за това име. Не съм чувал досега друг човек да се казва така. Иначе има тъпоклюна птица кайра, която е символ на Исландия”, разказвал е Димо.
Малцина знаят, че популярният артист пък е кръстен на прадядо си. Алексиев се надява да е наследил не само името му, но и добрите му гени, защото възрастният човек живял цели 110 години. „До последно е бил в добро здраве, но заради нехайство получил инфекция от убождане и починал”, обяснява екранният д-р Генадиев.
И допълва, че всички от рода на майка му са много сръчни – строили са сами, изградили са къщите си от основи, но за съжаление, на него тези неща не му се получават. „Не ме бива особено в майсторенето, но пък за сметка на това мога да готвя много добре. Коронният ми десерт са еклерите – те стават най-бавно, но се изяждат най-бързо!”, шегува се звездата от редица български сериали и предавания.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече