Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Щерката на президента си „бодна“ татус между гърдите

0

Буйни къдрави коси, татуси, снимки по бански и фокус върху изкуството – Дарина Радева изглежда не се побира в рамки, дори в тези, налагани й по подразбиране от политическата кариера на баща й – президентът Румен Радев. Той пък може и да не се стреми да ограничава артистичната й натура, нито свободата й да я изразява.

Дарина придоби визия на бунтарка, откакто е студентка в НАТФИЗ. В комплект с естествената красота и романтично излъчване, на които залага, младата актриса ярко се отличава от клишето, към което много нейни връстнички се стремят в днешно време. Това едва ли е чудно, предвид че Дарина е силно отдадена на театъра. И от профилите й в социалната мрежа изглежда, че животът й е изпълнен изцяло от актьорството. Такова впечатление създават дори малкото кадри, загатващи за личния й свят – срещи с приятели, повечето са й състуденти в НАТФИЗ, забавни моменти от репетиции, нестандартни фотосесии сред природата. С настояще гадже, за какъвто е сочен мотошампионът Йоан Георгиев, няма снимки. Няма и кадри с бивш любим, за каквото бе спряган Камен Златанов, синът на Зинаида Златанова, някогашен заместник министър-председател и министър на правосъдието в правителството на Пламен Орешарски.

Ако няма театър, то какво ще има?! Не знам. За нас особено е много важно”, каза Дарина при една от малкото си медийни изяви през пролетта на миналата година. Тези дни присъствието й в медиите е все задочно. Младата актриса, която заедно с брат си Георги е от брака на президента с първата му съпруга Гинка Кесякова, неочаквано стана център на внимание от страна на политически фигури. Това се случи, след като бе припомнено, че Дарина е сред обсъжданите актриси за ролята на царица Теодора, втората съпруга на цар Иван Александър, във филма „1349” на режисьора Максим Генчев. Вълната от коментари и последвала дискусия на ръба на добрия тон в парламента относно вероятността тъкмо Дарина да бъде избрана за главна роля във филм, финансиран от БНТ, бе предшествана от острата зрителска критика към лентата на Генчев „Ботев”, която бе излъчена в първите дни на годината в ефира на БНТ. Във връзка с евентуалното участие на Дарина в новия филм на Генчев, в парламентарната комисия по култура и медии по темата бе изслушан Емил Кошлуков, а лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще сигнализира СЕМ и поиска проверка за конфликт на интереси. Президентът не закъсня с реакция. Той заяви, че е говорил с дъщеря си и от нейна страна няма поет ангажимент, нито договор за участие във филм. „Но аз се радвам, че моите деца избраха да останат, да учат и да се реализират в България”, заяви Радев.

Според източник на „Уикенд”, президентът е посъветвал щерка си да откаже ролята. Не е ясно какво ще реши обаче тя. В свое интервю пред „Уикенд” Максим Генчев декларира, че наследницата на държавния глава със сигурност ще участва в продукцията му.

Дарина от малка обича да ходи на спектакли и днес е поне веднъж седмично на театър – с приятели, с баща си, с майка си. Тя открива актьорството като свое призвание, докато е ученичка в 35-о СУ „Добри Войников”. В 9 клас Дарина и нейна приятелка решават да измислят пиеса, с която да се представят пред преподавателите в училищната актьорска школа „Ле Страпонтен”, за да заявят желанието си да се присъединят към занятията. Мотивацията им била подхранена и възможността да се изявяват на сцена, както и от това, че трупата е франкофонска, а двете обичат френския език и го говорят доста добре.

В пиесата, която разработили, Дарина влязла в ролята на мъж, смятайки, че по-добре може да го изиграе. С приятелката й впечатлили всички и били приети в школата. С пиеси, които подготвят в „Ле Страпонтен”, Дарина и съучениците й жънат много успехи на родни и международни сцени. Сред наградите им е „Златна маска” на 24-ия международен ученически франкофонски театрален фестивал в Стара Загора. Гостували са на фестивала „Варненско лято”, както и на международния театрален фестивал на младите франкофони „Амифран” в Арад, Румъния, където трупата на 35-о училище е ходила общо три пъти. При последното гостуване на младежите се включили близо 400 участници от 9 страни.

Изявите с групата, пътуванията, удовлетворението и гордостта, когато публиката стане на крака и възторжените аплодисменти са сред от най-прекрасните моменти от училищните години на Дарина. В „Ле Страпонтен” тя открива призванието си, среща много приятели, както и любовта. Говори се, че тъкмо покрай вълненията, свързани с представленията, Дарина изпитва и първи сърдечни трепети. Обектът на чувствата й е малко по-големият от нея Камен Златанов, синът на бившия министър Зинаида Златанова, който също е възпитаник на 35-о СУ „Добри Войников”.
Младите се залюбили покрай театъра, заради който прекарвали много време в школата „Ле Страпонтен”, пътували за фестивали и споделяли силни емоции от блестящите си сценични представяния. През лятото на 2019 г. се говореше доста усилено за младата двойка. Споменаваше се за романтична ваканция на родното Черономорие. Даже се появи и тяхна обща снимка от плажа. Не мина много време след това и се чу, че са се разделили. Вероятната причина може да е, че пътищата им са се разминали. Камен не останал в София, а заминал да учи в чужбина. Дарина избрала да кандидатства в НАТФИЗ.

Човек с интересно мислене, интересна визия, силна енергия, дисциплинирана, високо мотивирана, подготвена за работа”, така я описа доц. Пенко Господинов при своя медийна изява, когато Дарина бе приета в неговия клас в академията с топ успех – на 8-място сред 600 кандидати. Младата дама, която е третокурсничка по „Актьорство за драматичен театър”, вече бележи първи успехи и на сцената в академията. В края на миналата година класът на Пенко Господинов представи пред публика постановката на Самюел Бекет „Отказал съм се, преди да се родя”. През пролетта пък се появи тв репортаж за находчивостта, която Дарина и нейна състудентка проявили, изпълнявайки поредна учебна задача. Двете пресъздали трудностите в ежедневието на много възрастни хора. Показали ги чрез комедията. „Модерният свят не се съобразява със старите хора и всичко трябва да вършат сами особено, когато нямат деца и внуци, които да им помагат. Те остават сами в този свят и даже светофарите не са достатъчно дълги, за да могат да пресекат. И се чудят първо лекарства ли да си купят или да се нахранят за месеца”, разсъждава дъщерята на президента в тв репортажа, посветен на работата на класа на Пенко Господинов.

В материала бе спомената и постановката им „Гласовете на Чернобил”, създадена по книгата на Светлана Алексиевич „Чернобилска молитва”. Винаги, когато се пише за актьорските изяви на младата дама, се споменава, че баща й – президентът Румен Радев, е сред най-редовните зрители на студентските спектакли и обикновено гледа от последния ред.

Дарина Радева привлича внимание не само с актьорските си изяви, а и със свободолюбивостта си. По-възрастните поддръжници на баща й вероятно биха били скандализирани от някои снимки на младата актриса в социалната мрежа. Има такива, за които Дарина позира в изрязан бански, с рокля, легнала на пътното платно и с цигара в ръка, в банята, увила къдриците си в кърпа… От един от кадрите й през лятото на миналата година пък стана ясно, че Дарина вече има и татуировки. Къдрокосата красавица е с изрисуван бор на дясната си ръка, а на лявата личи надпис. Татус има и между гърдите си. Според някои си е нарисувала птица.

Красавицата е и талантлива певица, стана ясно през лятото на миналата година. Тогава Дарина направи кавър на любима песен – „Anotherlove” на Том Одел. Снима и клип, с който предизвика бурни реакции на одобрение в социалната мрежа. „Нещо от душата за душата”, написа Дарина към видеото. Наред с музикалния й талант, по това време силно се коментираха и отношенията й с мотошампиона Йоан Георгиев. След като в един момент през миналото лято се споменаваше за раздяла, в началото на декември пак се заговори за евентуалната им връзка. В момента двамата са заедно и са щастливи, пише „Уикенд“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече