Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Нова интрига се пече! Снимат „Сървайвър” 7 като „Биг брадър”

0

Риалитито за първи път върви почти в реално време, включват и зрителите в интригата

Новият „Сървайвър” за първи път ще се снима, както се снимаше „Биг Брадър” навремето. Излъчването на епизодите почти ще съвпада с реалното време, в което се случва действието в тях, съобщиха от Би Ти Ви. Зрителите ще се включват активно в интригата и ще имат думата за развитието на събитията в шоуто за оцеляване. Мястото на действието този сезон ще са Карибите, а мотото е „В непознати води”.

Понеже кастингът за новите участници в „Сървайвър” започна едва в края на лятото, всички очакваха, че предаването се подготвя чак за следващата есен. Смяташе се, че снимките ще започнат през февруари, а готовите епизоди ще бъдат на екран от септември догодина. Това е обичайният ритъм, с който досега се създаваше риалитито за оцеляване. От Би Ти Ви обаче до последно пазеха в тайна, че са възприели нов начин на работа за предстоящия сезон 7. За първи път ще излъчват епизодите почти в реално време, пише Уикенд.

Участниците действително ще заминат за Карибите малко след Нова година, но епизодите ще се монтират на място и ще бъдат в ефир броени дни и дори часове след реалното случване на събитията в тях. Това ще направи възможно мнението на зрителите също да бъде отразено в шоуто. По какъв начин ще стане това, от телевизията все още не са разкрили. Заради часовата разлика няма как да се правят преки предавания, в които аудиторията да гласува за своите фаворити, но екипът е измислил друг начин за включване на зрителя в действие. Възможно е да хората пред телевизорите да имат право да спасяват вече отпаднали участници и да ги връщат в играта, а може да им се даде и възможност да изпращат на елиминационни битки тези, които не са им симпатични. По този начин ще бъдат избегнати обвиненията в манипулация на крайните резултати в класирането и избора на победител.

Точно какво са решили в екипа, ще стане ясно скоро, тъй като „Сървайвър” 7 ще е в ефир през пролетния тв сезон, който обикновено стартира в средата на февруари. Краткият период между снимките и излъчването на епизодите силно ще затрудни изтичането на информация за победителя в риалитито.

Досега рискът от такова изтичане беше голям, тъй като победителят се избираше месеци преди излъчването на епизодите. Въпреки че и екипът, и участниците подписват договори за конфиденциалност, винаги се намираше „предател”, който предварително издаваше любопитните подробности. Сега това ще бъде почти невъзможно.
Новият подход на работа най-вероятно ще оскъпи шоуто, но пък се очаква интригата да е по-голяма, а оттам да се вдигне и рейтингът. Кои ще бъдат новите участници, от Би Ти Ви ще обявят след Нова година. Тогава ще стане ясно и дали водещ ще продължава да бъде Владо Карамазов, или са намерили негов заместник. Още миналата година се говореше, че на актьора му е време за пенсия от риалитито, но въпреки това той изкара сезон 6. Какво ще стане със сезон 7? Ще стане ясно до седмици.


Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече