Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Юрист №1 Владислав Славов, лапал по 4 бона рушвет от наематели на сграда на пъпа на София

0

Председателят на Съюза на юристите в България Владислав Славов се забърка в грандиозен корупционен скандал с взимане на рушвети от наематели на сградата на СЮБ на пъпа на София, разкри безукорен източник на Alarma.bg от средите на Темида.

В края на март СЮБ преизбра единодушно Славов – първи председател на възстановения Върховен административен съд и бивш конституционен съдия, за пореден мандат като председател на неправителствената организация, доминирана от кръга около „черния лебед“ Лозан Панов.

Важно уточнение е, че сградата на юристите се намира в самото сърце на София на ул. „Пиротска“ №7  – на метри от Халите и централата на ВМРО.

Според информацията, с която Alarma.bg разполага, като шеф на СЮБ Савов пускал наематели в свободните помещения на зданието срещу безукорни договори, в които е указано точната сума на наема, какви са задълженията на наемателите и т.н.

Отделно от това, обаче, маститият бивш съдия искал по 4000 лева от всеки наемател на ръка, за да ползва помещение в самия център на София под крилото на СЮБ. Новината дойде от сигнал, подаден от ощипан с тлъстия рушвет софиянец, ро който прокуратурата вече работи.

Заведени са и дела за самоуправство, защото се оказва, че това е най-алчният юрист от СЮБ.

Казусът с рекета на Владислав Славов няма да е лесен, защото меркантилният съдия се ползва с най-високи протекции в Темида, което личи от фигурите, които на конгреса в края на март бяха избрани в Управителния съвет на СЮБ, на който е шеф –  

председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков и съдиите Николай Гунчев, Марио Димитров, Даниела Христова, Елка Хаджиева, както и прокурорите Валентин Вълков, Ваня Савова, адвокатите Ралица Негенцова, Христофор Кондев, Кети Бозукова, Илия Пачолов, Елена Нонева и нотариусите Красимир Катранджиев и Дешка Рачевец…

Ето и кратка визитка на СЮБ-аджия №1, за да е ясно с какъв човек си имаме работа:

Владислав Славов е заместник главен прокурор (1991-1996), председател на Върховния административен съд (1996-2003), член на Конституционния съд (2003-2012), член на Висшия съдебен съвет (1991-2003), председател на Съюза на юристите в България от 1998 .

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече