Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Излезе от нелегалност! Любовникът на Денди засвири на улицата

0

Цигуларят Кристофър е подновил уличните си концерти в центъра на София

Последният спътник в живота на Любомир Милчев–Денди е излязъл на светло след месеци в нелегалност, предава „Уикенд”. Кристофър Кем потъна в „нелегалност” след смъртта на писателя, пребит тази зима, който почина след повече от месец в кома. Уличният цигулар Кем, който го откри в безпомощно състояние в дома му, бе обвинен, че е изнасял негови вещи и е похитил кучето му. Момчето се скри от всичко и всички, но явно вече му е писнало и отново е излязло сред хората.

Вече от няколко дни Кристофър Кем може да бъде чут и видян в подлезите в центъра на София. 25-годишният млад мъж, който изглежда като тийнейджър, е извадил цигулката си и се е завърнал към основното си занимание – да заработва като уличен музикант. Момчето е доста талантливо и, за разлика от повечето свои колеги, които свирят по улиците, не само събира стотинки като милостиня, но и успява да накара много случайни минувачи да спрат и да се заслушат в импровизираните му концерти. Особени интерес към неговата музика проявяват чужденците. Вероятно обаче никой от тях не подозира за скандалите, в които бе замесено името на Кристофър веднага след смъртта на Денди.

Момчето живееше в апартамента на писателя в последните години от живота му. Според някои са имали интимна връзка, въпреки че и двамата настояваха, че са единствено съквартиранти. Именно Кристофър откри пребития мъж в дома му в нощта на 17 срещу 18 февруари. Той е човекът, който пръв вижда Денди със смазан череп след полунощ. Пред полицаите разказва, че е излязъл от жилището около 14 часа на 17 февруари. Когато се прибрал, е открил Милчев в безпомощно състояние. Повече от месец по-късно, след две черепно-мозъчни операции, писателят умира, а Кристофър е на погребението заедно с майка си.

Роденият в Плевен цигулар бе обвинен от роднини на писателя, че е изнасял куфари с вещи от дома му. Възможно е това да са били личните вещи на Кен, но бяха направени намеци, че е взимал и ценни предмети – собственост на Милчев. Племенницата на писателя – Анна, каза пред медиите, че цигуларят е взел и кучето на Денди и отказва да го върне на семейството. Самият Кен не бе така словоохотлив в публичното пространство. Той прекрати уличните си концерти, спря да отговаря на телефонни позвънявания и като че ли потъна вдън земя. Месеци наред никой не го беше виждал в София.
Това мистериозно изчезване допринесе за засилване на съмненията, че има нещо нередно около него. Възможно е, разбира се, то да се дължи на повишена чувствителност на цигуларя след шока при откриването на безпомощното тяло на неговия близък, последван от болката от неговата загуба. Каквато и да е била причината за изчезването му от публичното пространство, той явно вече е преодолял проблемите си. Половин година след смъртта на Денди отново е сред хората и свири на цигулката си в центъра на София.


Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече