Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Ударничка! Кали пълнила стриптийз бар

0

Кали, която заряза попфолка и наскоро се представи с джаз концерт, пълнила стриптийз бар в началото на кариерата си. Певицата се качвала при танцьорките край пилоните и с пълно гърло подхващала актуален кючек, напук на звучащите в заведението песни на Селин Дион и Тина Търнър, пише „Уикенд“. Неформалните участия, досущ като скечове, толкова се харесвали, че все повече хора започнали да идват. Така певицата направо спасила стриптийзбара, защото до преди да започне с изявите си, собственикът се оплаквал от малко клиенти.

Тогава Галина, както е рожденото й име, още не била част от БМК – компанията на Слави Трифонов, който именно измисля сценичния й псевдоним Кали. „Бях известна като Галя Лудата”, споделяла е певицата. Когато е на сцена, тя много се зарежда от доброто настроение на феновете. В началото на кариерата си, доста често под влиянието на тези позитивни емоции, Кали така се екзалтирала, че й хрумвали най-различни щури идеи, които веднага реализирала. Така на времето, на Кали й щукнало, че ще е много забавно да посети стриптийзбара, който бил в съседство със заведението, в което работела като изпълнител. Галина била известна сред редовните клиенти на кръчмата, защото често посрещала гостите по един и същ начин. Заставала зад черешовото топче на стълбите пред входа и се преструвала, че ги стреля.

Винаги забавна и щура, Кали бързо станала любимка и на гостите на стриптийзбара, който се забавлявала често след участията си в съседната кръчма. Популярността й нараснала и стриптийзбара се сдобил с повече клиенти. Това едва ли е изненадващо, предвид импровизираното шоу, което Галина спретвала. Певицата даже не се преобличала, появявала се в стриптийзбара с черния костюм – панталон със сако, с който се изявявала на редовната си работа като изпълнител в заведението наблизо.

С влизането Галина се качвала при танцьорките, които извивали тела край пилоните. Завивала единия крачол на панталона си, показвайки отдолу един от „страстоубийките – найлонови чорапи до под коляното”, и подхващала някой актуален кючек. Всеки път Галина се надвиквала със звучащите в стриптийзбара Селин Дион или Тина Търнър, на чийто песни танцували момичетата. Скоро заведението се превърнало в хит. Идвали толкова много хора, че изглеждало като афтър парти след купона в кръчмата, в която пеела.

Може би малко хора знаят, но певицата е завършила Техникум по механоелектротехника и металургия. Вече била открила музиката като свое призвание, след като от оркестъра, който свирил на сватбата на брат й, харесали гласа й и я поканили за вокалистка. Тогава била една на 15 години. Майка й разрешава да ходи по участия с оркестъра с условието, че ще я пазят. Вече на 17 години, Кали работела на две места. „Работех в БТА, продавах сандвичи и вечер ходех да пея в Негован, Чепинци…”, споделяла е Кали. На 18 г. Кали заминава да пее в Швейцария, а година по-късно вече пее в гръцка таверна във Виена със сценичния псевдоним Ана-Мария.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече