Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Ти да видиш! Лили гушва 5 милиона от турнето!

0

Над 5 милиона лева се кани да прибере Лили Иванова от 28-те концерта, включени в турнето й тази година. Само от шоуто в зала „Арена Армеец”, което е планирала за 4 декември, естрадната легенда очаква 1,1 млн. лева. Примата на естрадата е пуснала едва малко повече от 9000 билета на най-голямата си изява от 10 години насам, но цените стигат 250 лева за място.

Който иска да слуша Лили в София на 4 декември, ще трябва да плати доста повече от хората, които ще я слушат в провинцията. За всичките си 28 концерта извън столицата, които смята да направи тази година, примата на родната естрада иска от 40 до 60 лева, а в по-големите градове като Пловдив, Варна и Бургас – до 100. Стотачка стига цената за място на концерта й и в Созопол, вероятно защото ще се провежда около празниците на изкуствата „Аполония”, на които се очаква засилен интерес към изявата.

На този фон в зала „Арена Армеец” най-евтиният билет е 50 лева и то за местата, които са най-отдалечени от сцената и от които и без това дребничката Лили ще се вижда с размерите на точица и ще трябва да се наблюдава с бинокъл. Местата пред сцената са по 250 лева и доста от тях вече са продадени, показа проверка на „Уикенд”. В съседство на най-скъпите блокове се продават билети по 200 лева, следващите ценови категории са от 150,120, 100 и 80 лева. В „Арена Армеец” засега в продажба са пуснати около 9200 билета, което приблизително се равнява на билетите, продадени за трите концерта на Лили в зала 1 на НДК, които тя направи в края на миналата година. Тези билети ще генерират приходи от близо 1,1 млн. лева, изчисли „Уикенд”.

Шоуто в „Арена Армеец” се очаква да бъде най-грандиозното, което примата е правила от 22 ноември 2012-а, когато кракът й стъпи на сцената в същата зала за първи и до момента единствен път. Концертът й тогава се очакваше с огромен интерес, защото Лили би първият български артист, дръзнал да прави концерт в най-голямата ни зала. До онзи момент в нея се бяха изявявали единствено звезди от световна величина. Родната легенда обаче тогава успя да постави истински рекорд, вкарвайки в залата най-много хора в цялата й история до момента. Билети, за да я слушат, тогава си купиха цели 15 хиляди души. След като продаде предварително планираните места, тя пусна допълнителни билети, а накрая предложи и местата зад сцената, които също се разграбиха като топъл хляб. Шоуто беше грандиозно. В него бяха включени най-големите български музиканти, звучаха стихове, бяха излъчвани клипове и всичко това продължи близо 4 часа. Оттогава досега не е имало друга подобна изява на роден артист. Цели 10 години легендата не повтори смелия си ход, а след нея в „Арена Армеец” добиха смелост да се изявяват много други българи, сред които „Сигнал”, Влади Ампов-Графа, Любо Киров, „Фондацията” и др.

Едва сега Лили решава да се завърне на тази сцена, като логичното очакване от нея е да надскочи постижението си от 2012-а. Както тогава, така и сега се очаква да започне да пуска допълнителни билети, след като продаде наличните в момента. Накрая нищо чудно отново да предложи местата зад сцената и да стигне рекорда си от 15 хиляди души, какъвто е пълният капацитет на залата. Допълнителните билети най-вероятно ще бъдат по-евтини от тези, които се продават в момента. Но, ако бъдат продадени, проходите от ще минат милион и половина лева.

В същото време цели 10 от 28-те планирани за лятото изяви на Лили вече са разпродадени. Груби сметки показват, че приходите само от тези продажби са около милион, а когато продаде и местата за останалите си 18 концерта, част от които са по-скъпи, най-вероятно ще прибере поне още 3 милиона. Като се добавят парите от „Арена Армеец”, сумата категорично минава 5 милиона.

Не всичко обаче ще влезе в джоба на естрадната икона. Известно е, че тя плаща големи хонорари на музикантите, с които работи. Това са едни от най-добрите инструменталисти в страната ни, част от които работят и с чужди артисти. За всяко шоу получават поне по няколко бона на ръка от шефката си. Лили стриктно плаща и наемите за залите, които също не са ниски, дава пари за път, за хотели, за шофьор, за тоалетите си и за костюмите на своите музиканти, за осветители и т.н. За да й излязат сметките, си е намерила, разбира се, спонсори. Така че от концертите й в крайна сметка печели не само тя, а е много други хора около нея.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече