Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Пресметлива! Лили купува лукс имот за милион от концертите в НДК

0

Лили Иванова се кани да купува луксозен имот с милиона, който очаква да вземе от концертите си в София този декември. Примата на родната естрада записа в графика си три изяви в Зала 1 на НДК за седмицата – във вторник, сряда и четвъртък. Това е първото й излизане пред столичната публика от две години насам и се очаква солиден урожай. Звездата смятала да инвестира хонорара си в нова къща, пише „Уикенд”.

82-годишната естрадна легенда открай време обитава жилище в кооперация в центъра на София, близо до Френското посолство. Неговото местонахождение е известно на почти всичките й фенове, както и на повечето столични клюкари. Преди година плъзна слух, че е дала 17 000 лева за пердета, с които да се крие от любопитни погледи. Въпреки това обаче вечно засичала край дома си хора, които се опитват за я следят. И тъй като вече й било дошло до гуша от шпиони, които коментират всяка нейна крачка, обмисляла да купи къща в покрайнините на столицата, разчитайки, че в отдалечен от центъра и по-труднодостъпен имот ще може да се скрие от натрапници. Звездата проучвала затворени комплекси с охрана и регулиран достъп, в които ще се чувства в по-голямо уединение.

Освен от клюкари, Лили била изморена и от шума и мръсотията в центъра на София. Известно е, че естрадната икона обича тишината. Тя не веднъж е споделяла в публичните си изяви, че когато не работи, иска пълна тишина в дома си, за да може да си почива и спокойно да крои планове за бъдещето. Не слуша музика, не включва телевизора, не разговаря с никого, освен ако не е крайно наложително. В центъра на София обаче пълната тишина е невъзможна. Затова пък в затворените комплекси край столицата е далеч по-спокойно.

За късмет, сумата, които се очаква да влезе в сметката на звездата от трите концерта в София, е внушителна, така че планът за новия имот може да бъде преведен в действие веднага. Преди няколко седмици паднаха свързаните с пандемията ограничения за продажби на билети в концертните зали. Те вече могат да се пълнят на 100% от капацитета си вместо на 50, както беше доскоро, тъй като до концерти се допускат единствено хора със зелени сертификати или негативни тестове за Ковид-19. Капацитетът на зала 1 на НДК е 4000 души. Това означава общо 12 хиляди зрители за три вечери. Билетите за изявите на примата са между 60 и 200 лева. Както „Уикенд” писа преди време, само от тези три концерта се очакват приходи от близо 1 милион лева. Освен това обаче, Лили направи още 6 концерта тези есен – във Варна, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Шумен и Русе. Снимки от събитията показват, че макар да бе обявено, че ще се спазват предписанията на здравните власти, хората на концертите са били наблъскани един в друг, както преди пандемията. Така че най-вероятно приходите от тях също са били поне около милион – точно като за хубава къща край София.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече