Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Братът на синоптичката Гери Малкоданска тества лекарство срещу коронавирус

0

Братът на красивата синоптичка Гери Малкоданска тества лекарство срещу коронавирус, узна Paparak.bg. Иван Малкодански е бил поканен заедно с още няколко свои колеги в проект за разработване на лекарство срещу Covid-19.

Това е голям пробив в медицината, а резултатите са повече от обещаващи. 34-годишният Малкодански преподавател в Медицинския университет в Плевен. Преди девет години завършва медицина, а този март защитава научна степен доктор по медицина. Анестезиолог е в Плевенската гинекологична болница, която е най-големият център у нас за експериментално прилагане на хапче, което лекува коронавирус.

Назначен е да отговаря за проучването на лекарството, разработено от голяма фармацевтична компания, съобщиха от Nova, без да уточняват, че става въпрос за роднина на Гери Малкоданска. Самата синоптичка също още не е похвалила брат си.

„Те се свързаха с мен и ми предложиха да участвам като главен изследовател. След като се запознах с лекарството и неговите странични ефекти, се съгласих да го използваме и не съжалявам, защото резултатите са наистина добри. За първи път използваме лекарство, което действа срещу коронавируса. То е свързано с унищожаване на ензима на вируса. Приема се за пет дни”, обясни Иван Малкодански.

Участниците в експеримента са двама мъже и една жена. Всички са на възраст около 40 години, чиято самоличност се пази в тайна.

„И тримата пациенти са мои. Те знаят, че е експериментално лечение и знаят всички рискове. Подписва се декларация за съгласие. Пациентът получава таблетки за пет дни. Той ги приема сутрин и вечер. Ние спазваме протокола на фармацевтичната компания. Излекуваните са много добре. Изкараха го леко”, разкрива братът на Гери.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече