Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Излагация! Радина Червенова се прави на психоложка

0

Радина Червенова се изложи жестоко с новата си рубрика за психология, която води в предаването „Преди обед” на Би Ти Ви. Зрителите недоумяват как известната водеща се е съгласила да застане зад подобен нискокачествен продукт, пише „Уикенд”. Според много от тях темите в рубриката се скучни, представят се твърде повърхностно, а психолозите, които ги коментират в студиото, се показват слаба компетентност и сексизъм.

В началото на есенния тв сезон преборилата рака Радина Червенова се вля в екипа на „Преди обед” със силна заявка да прави две нови рубрики с високо качество, както подхожда на нейното наложено с годините име в професията. В понеделник тя обръща внимание на забравени лица от миналото, а в сряда прави „Опасни връзки” – рубрика за психология на отношенията. Идеята е в нея да се разнищват важни казуси от сферата на общуването и да се предлагат възможни решения на проблеми, които зрителите може да имат. Но повече от месец след старта си рубриката се очертава като най-големия провал в продължилата няколко десетилетия кариера на водещата.

Още с първата си тема – летните флиртове, тя претърпя зашеметяващо фиаско. „Толкова сухо и безинтересно беше поднесена темата, че трудно ще грабне зрителя. И точно си мислех, че по-зле не може да стане, и изскочи Ненчо с фокусите”, коментира на страницата на „Преди обед” зрител, визирайки и друга нова рубрика в предаването – тази на актьора Ненчо Илчев. Според много зрители начинът, по който е коментирана темата с аферите по време на ваканция, е подходящ за тийнейджъри, но не и за зрели хора със семейства и сериозни връзки. „Според гостите в студиото, за да имаш дълга и щастлива връзка, трябва и двамата партньори да си имат и други партньори!?! Тук възниква въпросът защо, по дяволите, са заедно тогава?”, се пита в един коментар. Друг зрител пък прави кратко описание на цялата идея: „Стил: „Лична драма” и ЕЖК (Една жена каза). Явно искат да конкурират Гала”.

Следващата тема на рубриката бе „Първата любов”. Тя като че ли бе измислена за потвърждение, че идеята е да се гледа от тийнейджъри. Но нещата удариха дъното с темата „Изневери от гледна точка на изневеряващия”. Емблемата на качествената родна журналистика – Радина Червенова, бе поканила в студиото психолога Орлин Баев, който успя да си спечели само врагове с мнението, че жените сами подтикват мъжете си към изневери, тъй като не ги обгрижват достатъчно добре. Той успя така да разгневи зрителите, че ги настрои не само срещу себе си, но и срещу цялата рубрика. „Съвсем случайно загледах въпросната рубрика и продължавам да се чудя кому му бе нужно и му хрумна „гениалната” идея да постави Радина Червенова – журналистка със сериозен опит в новинарството, да води рубрика тип „Искрено и лично”? Темите са изключително банални и скучни дори за една средностатистическа домакиня”, сочи един от коментарите на официалната страница на „Преди обед”. В друг се отбелязва: „Ужасяващо тъпа и ненужна рубрика! Не разбирам на кого помагат!А психологът спокойно може да си изгори дипломата”. „Най-глупавата рубрика, която имате. И защо Радина Червенова се е съгласила да я води, не разбирам. Собствени проблеми няма да реши по този начин. А и психолозите са елементарни”, убедена е една от зрителки, излели възмущението си в коментар на официалната страница на предаването. Огромната част от пишещите са убедени, че „Опасни връзки” не е хрумка на самата водеща.

От други публикации става ясно, че тя е създадена по идея на журналистката Ралица Стефанова, която коментира темите заедно с Радина и поканените в студиото психолози. Преди време тя правеше в „Преди обед” своеобразно риалити за хора със зависимости. С него бе много успешна. Сега обаче търпи огромни критики. Прави впечатление, че в началото е отговаряла на недоволните зрители, но сега вече не го прави. А критичните коментари стават все повече. Рейтингът на рубриката пък е трагичен, така че най-вероятно скоро тя ще бъде тихомълком свалена.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече