Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Шок! Краси Радков играл травестит пред бъдещата си жена

0

Станислава – жената на Краси Радков, го гледала първо като травестит на театрална сцена. Такава била първата роля на врачанския актьор като част от трупата на Сатиричния театър. Така се случило, че събитието съвпаднало със запознанството с жена му, с която са заедно вече повече от 15 години и имат син Теодор, пише „Уикенд”.

С ексцентричната си изява Краси Радков, който този сезон води с Герасим Георгиев-Геро шоуто „Маскираният певец” по Нова тв, не е успял да стресне зеленооката блондинка, защото само 5-6 месеца след като се видели на регистратурата в Смолянския театър, вдигнали приказна, в някои аспекти, доста колоритна сватба.

Съдбовната среща се случила в Смолян, по време на турне на Сатиричния театър, към който актьорът се присъединил през 2000 г. Във въпросното представление Краси, до преди това артист в Драматичния театър в родната си Враца, се появявал на сцената в рокля и на токчета за около 2 минути. Явно са били достатъчни, за да предизвикат интереса на красивата Станислава. Краси й се представил преди представлението на рецепцията в театъра. Забелязал я докато се шегувал с колегата си Димитър Манчев, за усиления звук на телевизора. Манчев, който бил като баща за Краси в Сатиричния театър, и сред най-близките му приятели заедно с Васил Попов, гледал зад рецепцията култовия сериал „Дързост и красота”, защото го следял. Краси стоял до колегата си и се шегувал, че гледа сапунката с интерес и току подвиквал да намали телевизора, че репликите на героите кънтят. В този момент се появило „едно много красиво момиче”. Зеленооката блондинка се заела да пише нещо на рецепцията, при което актьорът веднага съзрял възможност. Димитър Манчев го окуражил: „Покани момичето на представлението”. „А на мен ми е кеф, че съм в Сатиричния театър… Казвам й: „Заповядайте довечера на представление на Сатиричния театър”, припомнял си е Краси. Станислава тогава отвърнала вежливо, че вече го е гледала. Това обаче не сломило ухажора, даже напротив. „Вие сте го гледали, но с друг актьор”, изтъкнал той. „Хайде, отиди да гледаш момчето”, подканила я жена, за която бързо се разбрало, че е майка й. Станислава се съгласила. Гледала представлението, а после с Краси Радков се видели в близкото барче.

Тя била с родителите си и актьорът побързал да се представи, даже ги почерпил по един коктейл „Маргарита”. „Тогава ни се полагаха 18 лева дневни. Всичките си пари дадох за почерпката”, спомня си Краси Радков.

След няколко разменени реплики, актьора поискал телефонния номер на Станислава, тъй като на следващия ден щели да пътуват за друг град, в който да играят представлението. Преди да се разделят, направил опит да я покани на среща. „Искаш ли да пием кафе?”. Тя вика – не. Казах си: „Аууу, това момиченце е свястно”, разказва Радков.

Още на другия ден той й се обадил и я попитал дали си има гадже. След задоволителен отговор се започнала размяна на смс-и. „Дадох 480 лева на ония пари за смс-и – по онова време бяха скъпи”, споделял е Краси през смях. Хонорарът му заминал, така че брат му Емил, който е по-голям и живее в САЩ от години, помогнал. Малко след запознанството на бъдещите съпрузи, Краси заминал при братко си в САЩ. Донесъл на любимата си дънки и пръстенче, които й станали. Чудно защо после все се затруднявал да улучи размерите й.

Емил Радков, който е химик и изобретател, с впечатляваща кариера и над 40 патента в САЩ, изиграл решаваща роля и когато дошло време брат му да иска зеленооката блондинка за жена. Краси се бил приготвил с истории, с вицове, които знаел, че се харесват, така че да спечели благоразположението на бъдещите тъст и тъща и в същото време да разчупи обстановката. Отишли с брат му при родителите на Станислава и Краси започнал – първи виц, втори виц, но никакъв смях. Актьорът доста се притеснил. Сватба обаче имало – и то каква! С много гости, подредени с мисъл. Почти като в култовата реплики на Надя Тодорова във филма „Опасен чар”: „Ще ги наредим така: Роднина, милиционер, родина, милиционер”. Всъщност на сватбата на Радкови някои роднини от Ребърково били „по-натам”, понеже имало още колеги от Сатиричния театър, та даже и зам.-министър на културата. „Едни дойдоха с губер. Роднини. Какво да правим?”, коментирал е Краси Радков през смях, повдигайки рамене.

Младото семейство заживяло в София, където актьорската кариера на Краси Радков се развивала с бесни темпове. В театъра той има вече над 30 роли с две номинации за „Аскеер”. През 2004 г. започва работа в „Шоуто на Слави”, където прави много скечове на измислени герои, с които добива голяма популярност. Един от тях е Стаснислав Христосков, който все пита: „Абе, къде е батко?”. Репликата става култова. Толкова известна, че Краси Радков често я чува край себе си, когато се срещне с почитатели. Веднъж чакал брат си, който е със 7 години и половина по-голям, на летището в София. Емил рядко си идвал в България и не бил в течение на героите на брат си, както и за славата му. Затова и се притеснил, когато чул полицаи да се провикват към Краси: „Абе, къде е батко?”. Краси се засмял, а Емил, който се задавал срещу него, веднага отвърнал: „Аз съм брат му, кажете!”. И почти веднага попитал роднината си: „Красимире, да не си направил нещо?”. Актьорът веднага обяснил, че това е един образ, който е станал доста популярен.

През 2012 г. Краси Радков бе в журито на „България търси талант”, а от ноември 2019 г. започна да води шоуто „Вечерта на Северозапада” по 7/8 Тв с Борис Солтарийски, беквокал на „Ку-ку бенд”, и с Георги Милчев-Годжи, китарист в бенда. През февруари тази година Краси се зае с рубриката „Златната рибка” във „Вечерното шоу на Слави Трифонов”, пак в телевизията му. Този тв сезон е водещ с колегата си Герасим Георгиев-Геро на шоуто „Маскираният певец” по Нова тв.

Жена му Станислава също е доста дейна. Блондинката, която е журналистка, завърши преди време и актьорско майсторство в НАТФИЗ, което й било отдавнашна мечта. Станислава блесна на театрална сцена и с епизодична роля на репортер в сериала „Откраднат живот”. Преди време блондинката бе водещ на предаването „Полет на нощта” по БНТ1. Тя е и дългогодишна водеща на фестивала „Пирин фолк”. В светските среди Станислава се слави и като жена, която винаги отделя време, за да поддържа идеалната си фигура. Съпругата на Краси Радков е тренирала аеробика, боди уърк и още: художествена гимнастика, лека атлетика, модерен балет, киокушинкай, карала и зимни кънки. Станислава разбира доста и от цветя, тъй като семейството й има сериозен опит в цветарския бизнес, като поддържали и оранжерия за производство на гербери. Станислава, която е единствена дъщеря, трябвало да наследи бизнеса, но желанията й в професионален план не се ограничили само до цветарския бизнес. Днес тя като че ли се е съсредоточила върху актьорските си изяви.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече