Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Лили Иванова към Кошлуков: Ако оставите Драго Драганов за водещ, забравете за песните ми (Всичко за скандала)

0

Лили Иванова не забравя и не прощава обидата, която й нанесе някогашният й близък приятел и тв водещ Драгомир Драганов. Вече 15 години естрадната прима и дума не иска да чуе за Драго Чая и изобщо не го допуска до близкото си обкръжение, в което той бе дълги години през 90-те и в началото на новото столетие.

Драганов e трябвало да бъде водещ на двете специални предавания на БНТ, посветени на Лили Иванова в края на април по случай рождения й ден. Те минаха под шапката на рубриката „БНТ на 60“, чийто водещ и автор е именно Драго Чая, но за изненада на зрителите той не се появи в двете издания в чест на певицата – нито като лице, нито като диктор. Навръх рождения ден на примата – 24 април, както и на 25 април БНТ излъчи две специални предавания с песните на Лили Иванова, в които прозвучаха близо 60 нейни емблематични песни.

„Уикенд“ научи, че първоначалната идея била Драгомир Драганов да покани звездата в студиото на „БНТ на 60“, като по този начин националната телевизия отдаде почит на таланта й и да отбележи факта, че вече 60 години Лили е на върха и не смята да слиза от него. Звездата категорично отказала поканата и тогава авторите на предаването минали на план „Б“ – Драго да направи ретроспекция зад кадър на нейния професионален и житейски път, докато в ефир звучат незабравимите й песни.

И този план обаче претърпял крах, защото Иванова научила и се обадила лично на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков с изричната молба Драгомир Драганов да не бъде водещ на предаванията за нейния рожден ден, в противен случай щяла да оттегли правата върху песните си.

През 2005 г. Лили сложи край на дългогодишното си приятелство с Драганов, което бе едно от най-емблематичните в родния шоубизнес. Без никакви обяснения, тя спря да му вдига телефона, а Драго е убеден, че някой е направил интрига между него и мнителната певица. През годините Драганов многократно правил опити да омилостиви изпълнителката на „Детелини“ и да се помири с нея, но тя била непреклонна и не откликвала на обажданията му.

Той се надявал Лили да приеме да участва в предаването „БНТ на 60“, но ударил на камък. И този опит за помирение от негова страна бил отхвърлен. До момента като гости при Драго Чая минаха почти всички звезди на родната естрада – Васил Найденов, Маргарита Хранова, Михаил Белчев, дует „Ритон“, братя Аргирови, Йорданка Христова, Петя Буюклиева, Христо Кидиков, Кирил Маричков и още десетки музиканти и артисти.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече