Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

ВИП персони нападнаха бутиците! Коджейков поднови чепиците!

0

Бившият шеф на НСО ген. Тодор Коджейков намира откъде да си купува обувки дори когато моловете не работят. Онзи ден той обиколи бутиците в центъра на София и си хареса чифт маркови чепици. С него беше непозната дама, която го консултираше из търговските обекти.
Шопинг турът на някогашният гард на премиера Бойко Борисов продължи повече от час. Генералът носеше маска за предпазване от вируси дори на открито, докато спътницата му ходеше по улиците с непокрито лице. Крачейки по тротоарите, 53-годишният мъж хвърляше редовно поглед към покривите, сякаш очакваше там да зърне някой снайперист.
В един от магазините Коджейков си хареса обувки, премери ги и след като се увери, че са му по мярка, ги купи. После с дамата му стигнаха пеш до централата на „Български пощи”. Там се разделиха и всеки от тях се качи в собствената си кола, видяха през обективите си папараците на „Уикенд”.
Кариерата на ген. Коджейков в НСО започва през 1993 г. Тогава националният състезател и майстор на спорта по академично гребане бе назначен като оперативен работник, а малко по-късно го включиха в екипа за охрана на президента Желю Желев.
Генералът остана гард и на следващия държавен глава Петър Стоянов. Когато последният предаде властта на Георги Първанов, Коджейков бе преместен в сектор „Делегации и гости”. Там се грижеше за безопасността на пристигнали на визита у нас ВИП персони – Путин, испанският крал Хуан Карлос, папа Йоан-Павел II и др. По времето, в което Бойко Борисов кметуваше, Коджейков бе шеф на личната му охрана. През 2009 г. генералът стана зам.-началник на НСО, а през 2012 г. президентът Росен Плевнелиев го назначи за шеф на службата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече