Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Българщина! Дани Милев пропиля 15 години в съдебни битки с роднини

0

Популярният поп певец, композитор и текстописец Дани Милев успя да спечели дългогодишна съдебна битка със своята леля Милена.

В продължение на цели 15 години 52-годишният музикант се борил със сестрата на баща си Свилен за наследствен имот. Къщата, която се превърнала в ябълката на раздора между възрастната жена и нейният племенник, е в съседство на имението на Дани в Костинброд. Милев имал наследствен дял в имота, който представлявал постройка от около 500 кв м. и двор. Преди десетилетия домът на музиканта и оспорваната сграда били един общ имот с двор от 1 декар. Дядото на композитора дарил на Дани и брат му половин декар, като го обособява като отделен парцел. Таткото на Дани построил в парцела къщата, в която в момента Милев живее със съпругата си Цвети и двете им деца Сава и Магдалена.


Лелята получила пари, с които да си купи апартамент в столицата. След време другата половина от имота била дарена на леля му Милена срещу доглеждане и така лишили от наследство бащата на Дани. През 2005 г. композиторът подал иск в съда, претендирайки за своя дял от старата къща и парцела под нея. Направил запор на имота, за да не бъде продаден, тъй като междувременно леля му го обявила за продажба. Дори намерила купувач и получила капаро за бъдещата сделка. Наложило се тя да върне парите за провалената покупко-
продажба. По време на съдебната сага музикантът сменил трима адвокати.


„Първоначално губих на всички инстанции, но накрая Върховният касационен съд ми върнал наследството. Благодарение на моята адвокатка Тони Табакова спечелих. Леля ми имаше 60%, аз, майка ми и брат ми – 40%. Нейният дял от имота беше продаден от съдия изпълнител на търг за 30 000 лв. Явиха се 17 кандидати”, разказа пред „Уикенд” Дани. Разноските по делото през годините били толкова големи, че с парите, които
получил, щял да си възстанови разходите. Наддаването на 6 март за частта на леля му от имота спечелила позната на съпругата на Милев – Цвети. Музикантът съжалява само, че заради съдебната битка с леля си е развалил отношенията си със своите братовчеди, с които преди това много се уважавал.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече