Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Пореден провал за Дара! В новата й песен мирише на крадено!

0

Дара рискува да отиде на съд за плагиатство заради новия си клип. Песента уж била станала хит в повече от 20 държави. За изпълнителката обаче е по-добре да не е чак толкова известна, защото стига да я види собственицата на авторските права, я чака такава присъда, че сигурно и внуците й ще я изплащат.

Въпросната собственица не е коя да е, а суперзвездата Бионсе, която е една от най-влиятелните певици в света, пише в. „Уикенд“.
Само преди дни младата варненка с големи амбиции обикаляше телевизиите, за да представя новата си песен „Ледено студен”.

Парчето е на английски и има претенциите да направи изпълнителката си популярна зад граница. Това е нещо, за което Дарина Йотова отдавна мечтае, но точно сега май е по-добре мечтата й да не се сбъдне. Не са нужни кой знае какви познания по танци, за да забележи човек, че цялата хореография във видеото е открадната директно от клиповете на Бионсе. Който е измислил танците
на Дара, дори не си е направил труда да рови в по-слабо популярни записи, а директно е взел най-популярните парчета на американката и е накарал варненката да повтори движенията от тях.

Доста общо има и между визията на двете дами, но в нея поне е
вложено някакво, макар и минимално, творчество. Докато по отношение на хореографията танците единствената разлика е, че Дара я изпълнява по-аматьорски.


Самата изпълнителка призна в едно от много си рекламни интервюта, че хореографката й е имала само 4 дни, за да измисли движенията. Родната звезда уж се възхищавала как момичето е успяло да създаде танца й в рамките на толкова кратко време. За всеки, който поне малко е гледал клипове, е ясно как – хореографката не ги е измислила, а ги е взела наготово. В световната практика обаче това се счита за престъпление – нарушаване на авторското право, пише в. „Уикенд“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече