Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Ковид-19 едва не уби проф. Мермерски (Знаменитият учен свали 10 килограма)

0

Ковид-19 едва не отне живота на знаменитият проф. Христо Мермерски. 86-годишният учен прекарал много тежко коронавируса, като сам не знаел от къде е дошъл до главата му, разкри синът му Йонко Мермерски.

Авторът на десетки книги за здравословното хранене спазвал всички правила за безопасност. Никога не излизал навън без маска, ръкавица и очила. Дезинфекцирал се и миел по няколко пъти на ден. Срещите му с хора били силно редуцирани заради пандемията. Въпреки това заразата го пипнала.

Професорът вдигнал много висока температура, която подържал постоянна с дни. Чувствал се отпадал и нямал никакъв апетит. Пиел разнообразни чайове и витамин Д и те помогнали на организма му да укрепне. Спазвал и съветите на лекари приятели, докато бил  под карантина в дома си.


Здравословното му състояние притеснило сериозно синът му проф. Йонко Мермерски, който от години живее в Америка и е сред любимите преводачи от руски и български език на президента Доналд Тръмп. За да е близо до родителя си, Йонко прелетял за 151-и път в живота си Океана, пише „Уикенд“.

Прибирайки се в София, той помотнал на баща си в лечението. След като проф. Мермерски-баща преодолял заразата, синът решил да разведри обстановката, като направи домашно интервю със знаменития си баща на тема „Красиви жени”. Тогава Мермерски неочаквано заговорил за големите си любови.


„За първи път се влюбих на 10 години. Казваше се Венетка. И аз я обичах, и тя ме обичаше. Бях толкова срамежлив, че чак в 11-и клас я прегърнах и целунах. Тогава събрах смелост. Много голяма любов беше. Влюбвал съм се още няколко пъти. Винаги в много красиви жени. И съм ги обичал. Сега вече – на 86,  не съм срамежлив, защото няма за кога. Обичам всички жени платонично. Нека не ревнуват техните мъже. Да си живи и здрави през новата година. Желая им повече любов и никакви болести, защото болестите са страшно нещо. Кой е вярвал, че аз ще се разболея, при условие, че спазвам жесток хранителен и здравословен режим?”. свива рамене старият Мермерски, който все още не се чувства напълно възстановен и се страхува да излиза на разходки. Синът му Йонко пък го зарадвал с шоколад-армаган с лика на Доналд Тръмп, донесен от Щатите. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече