Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

КЗК алармира: Юлиан Димов и „Авто Инженеринг” опитали да измамят и Йорданка Фандъкова с 280 000 лева

0

ДАНС дебне кои са двамата съдии от Върховния административен съд, на които вече е платено да отменят решението на Комисията за защита на конкуренцията

Бизнесменът с престъпен нрав Юлиан Димов, забъркан в цяла серия манипулации на обществени поръчки, се оказа достатъчно нагъл, за да пита да измами дори близката до Бойко Борисов кметица на София Йорданка Фандъкова, научи Narod.bg.

Със свое решение  264 от 16 април 2020 г., (документът тук) Комисията за защита на конкуренцията потвърди, че Юлиан Димов и фирмата му „Авто Инженеринг Хординг Груп” ЕООД опитали да измамят Столична община в обществена поръчка за 280 000 лв. за доставката на самосвал с кран.

Очаква се до дни прокуратурата да повдигне нови обвинения на тариката за деклариране на неверни данни и опит за измама с публични средства след поредната манипулирана от Димов обществена поръчка.

Прочулият се в редица медийни публикации измамник обаче не успял да преметне чиновниците от Столична община. Сюжет като за холивудски филм се разиграл в комисията за оценка на предложенията, сред които била и офертата от „Авто Инженеринг Холдинг Груп”.

Първоначално, случайно или не, чиновниците на Фандъкова приели за редовни документите на измамното дружество и допуснали до отваряне ценовата оферта от ЕООД-то на Юлиан Димов.

Това обаче довело до сериозни брожения измежду останалите участници, между които все сериозни фирма като „Волво груп България”, „Булавто – Ивеко” и др., тъй като от доста време е известно, че поради нередовни сделки Юлиан Димов има прекратен договор с Министерство на отбраната и няма законовото право да участва в обществени поръчки.

След подаден сигнал от един от участниците чиновниците на Йорданка Фандъкова все пак извършили проверка и установили очевидното – че в редица официални регистри е налична информацията за нарушенията на фирмата на Юлиан Димов.

Набило се на очи обаче очевидно противоречие – от една страна, в подадената от „Авто Инженеринг” оферта на въпроса дали се е случвало в миналото да прекратят договор за обществена поръчка на фирмата му, Димов отговорил с „НЕ“, а в същото време информацията за прекратения договор с военното ведомство била достъпна на страницата на МО ( линк и документ)

Тук вече станало невъзможно за чиновниците да си затворят очите се наложило да отстранят „Авто Инженеринг” от участие в надпреварата заради деклариране на неверни данни от нейния собственик Юлиан Димов.

Наглецът обаче приел по странен начин очевидното и за всеобщо учудване от „Авто Инженеринг” подали жалба да Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), в която на близо 20 стр. с редица витиевати изрази адвокатите му се опитали да убедят служителите, че всъщност черното е бяло.

Естествено, от КЗК отхвърлили жалбата и потвърдили очевадните факти, констатирани и от чиновниците на Фандъкова – от „Авто Инженеринг” са представили документ с невярно съдържание, подписан от Юлиан Димов.

Решението на КЗК обаче изобщо не притеснило Юлиан Димов, който с усмивка се похвалил пред приятели, че вече бил платил на двама съдии от Върховния административен съд (ВАС), които да отменят решението на КЗК.

300×250 – inPost

Както е известно, в близкото минало фирмата на Димов стана нарицателно с редица скандално спечелени дела за обществени поръчки, решени именно от Върховния административен съд все в полза на „Авто Инженеринг” – без оглед на доказателства или правна логика. Много от делата на Димов приключиха по скандален начин все при зам.-председателя на ВАС Мариника Чернева – естествено след „случайно“ разпределение…

Според източници от ВАС нещата в съда, над който е само Господ, се уреждали, след като Юлиан Димов и партньорът му Христо Каракостов носили на няколко пъти торби с пари в кантората на столичното адвокатско дружество „Георгиева и партньори“ в ж.к. „Редута” в София, откъдето сумите стигали до правилния адресат, след което идвали и „правилните“ съдийски решения.

Боян Магдалинчев

Очевидци твърдят също, че Юлиан Димов често е засичан да си пие кафето в столичен мол на бул. „Ал. Стамболийски” с Боян Магдалинчев, член на Висшия съдебен съвет и представляващ „правителството на Темида”, бивш зам-председател на ВАС. Магистратът станал известен с влиянието си върху редица съдии и повлияването в желаната посока върху изхода на определени дела.

Дали ще има арестувани съдии и дали ВАС ще отмени решенията на Столична община и Комисия за защита на конкуренцията, за да докаже на всички, че законът не важи за Юлиан Димов – предстои да разберем.

Очаква се също така да станат ясни резултатите от проверката, която лично главният прокурор Иван Гешев разпореди по редица други скандални сделки на българския Остап Бендер.

Междувременно обаче агенти на ДАНС са по следите на машинациите във ВАС. Българското ФБР дебне за корумпирани магистрати във връзка със сигнали за купуване на дела, в които фигурирало и името на Юлиан Димов. Въпросът сега е дали ще видим върховни съдии с белезници заради манипулиране на истината срещу пачки, изкарани на гърба на държавата?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече