Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Фики чукна 25 с френско шампанско

0

С българския трибагреник и френско шампанско Фики отпразнува 25-я си рожден ден. Потомственият чалгар е известен с пищните си тържества – абитуриентски бал със стотици гости и тузарска сватба, и този път не изневери на стила си.

Фикрет Тунчер Фикрет, както е истинското му име, събра в столична кръчма приятели и колеги, които купонясваха до малките часове на нощта. Певецът дори успя да накара колегите си от поп музиката Дара и Галя от „Каризма“ да се разкършат на чалга ритмите, въпреки че от техният бранш са върли противници на ориенталските звуци.

Личният празник на Фики беше в духа на националния празник, тъй като той е роден точно на 3 март. Байраци се развяваха до несвяст на патриотични песни, а в един момент самият Фики се окичи със знамето ни. Но той сгафи, като постави трибагреника наобратно – червеният цвят най-отгоре, което от векове се приема като символ за обявяване на война.

Фики така и не забеляза грешката си и изкара няколко песни със сгрешена символика. Патриотичният дух беше временно сломен, след като по масите започна да се налива тузарско френско шампанско, а софрите бяха отрупани с италиански колбаси, чиито цени достигат космически стойности за българския пенсионер.

За тях вероятно Фики е спестил от хонорари за певци, тъй като негови колеги цяла вечер го поздравяваха на микрофона на аванта. Баща му Тони Стораро подгря не само с чалга хитове, но и с „Кой уши байряка“.

На сцената се изредиха още Софи Маринова, Бони, по-малкият брат на Фики Емрах, знайни и незнайни чалга творци. Софка не спираше да се радва на рожденика – гушкаше го, раздаваше целувки и призна, че много го обича, тъй като Фикрет е израснал пред очите й. „Да живее България“, не спираше да вика Бони, докато с Дара танцуваха на народни песни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече