Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Плевнелиев пазарува кохо сьомга с охрана

0

Росен Плевнелив, който е известен със здравословния си начин на живот и правилния режим на хранене, е заложил на кохо сьомга, която през последните години е особено популярна сред баровците у нас. Само преди три десетилетия никой в страната ни не подозираше за съществуването й, но тя вече е истински хит в кулинарията. Сребърната тихоокеанска сьомга човек сам може да си напазарува от развъдника в самоковското село Горни Окол или от магазините на големите хранителни вериги.

Килограм филе е на цена 40 лева, което е нищо отнесено към доходите на бившия държавен глава, който сам е разказвал как ароматно сирене и розов домат с малко зехтин са напълно достатъчни, за да се нахрани.

Кохо сьомгата се отглежда на принципа на ограниченото производство с постоянен контрол и пречистване на водата. При отглеждането й се използват биофилтри със специални бактерии, които разграждат нитратите. Не се ползват антибиотици, които биха могли да унищожат полезните бактерии в рибата, която е изключително богата на витамини А, В6, С, В12, магнезий, желязо и калций.

Продавачки издават, че Плевнелиев винаги пазарува с дискретна охрана от един или двама мъже. Задължително моли магазинер да почисти риба и да я направи на филета, че да бъда във вид лесен и удобен за готвене. Торбите с покупките се носят от момчетата, които на пръв поглед биха могли да минат за негови приятели, но при по-внимателно вглеждане се забелязва, че очите им шарят във всички посоки, докато бившият главнокомандавщ пазарува и плаща с карта.
„Плевнелиев е много елегантен мъж и истински кавалер. Винаги поздравява и намира добра дума за момичетата в нашата верига от магазини. Наясно е какво има да купува и не губи време за избор сред морските деликатеси.

Определено е заложил на кохо сьомгата, която вероятно допада и на красивата му съпруга – Деси Банова. Този вид северноамериканска сьомга измести норвежката, за която се знае, че не винаги е отглеждана и хранена правилно. Освен това, веднъж опушена, всяка риба губи голяма част от полезните си качества”, споделя продавачка, която няколко пъти е обслужвала президента.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече